Köpvillkor

Du måste vara över 18 år eller ha dina vårdnadshavares godkännande för att få genomföra en beställning på Alpyfy. När du gör en beställning så godkänner du våra villkor. Du godkänner även vår personuppgiftspolicy samt samtycker till att vi sparar dina uppgifter.

Efter att du lagt en order kommer en orderbekräftelse till din mail, den mailadress som du angav i din beställning. Det är ett automatiskt mail och är endast en bekräftelse på att din order är mottagen hos oss. Kontrollera din orderbekräftelse så att din beställning blivit korrekt. Upptäcker du något fel kontakta vår kundservice så snart du kan på “kontakta oss” sidan eller via mejl hej@alpyfy.se. Extra viktigt att du kontrollerar specialbeställda produkter så att du angett rätt information till produkten så som t.ex namn och datum och kontrollerar stavning. Det är inte säkert att din order hinner ändras eller stoppas efter att din order är lagd om din order redan gått vidare till vårat lager. Det är viktigt att du uppger rätt namn och adress så att ditt paket skickas till korrekt adress.

Priser
Moms ingår i priset med 25%. Skulle det uppstå uppenbara felaktigheter så som fel pris förbehåller vi oss rätten att justera felet i efterhand. Vi kontaktar alltid dig på din mailadress du uppgav i din order om vi upptäcker ett fel som vi måste korrigera. Du kan alltid makulera din order om du inte är nöjd med det korrigerade priset.

Leverans utanför Sverige
Det går att beställa från Alpyfy till andra länder utanför Sverige. Kontakta oss på hej@alpyfy.se så berättar vi mer!

Klarna
Välj faktura, konto, VISA Mastercard eller internetbank, allt utan avgifter.
Klarna garanterar dina varor. Du behöver alltså aldrig betala om du inte har fått dina varor.
Genom Klarna erbjuds du olika alternativ för betalning av köp som görs hos anslutna butiker. Klarna presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna utan vid behov av det betalningsalternativ du valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, t ex banker. Efter att du har identifierats uppvisar Klarna vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna med en PIN-kod.

Reklamation och ångerrätt
Det är lämpligt att du som kund ankomstkontrollerar leverans för att verifiera att denna är riktig och felfri. Vid reklamation skall kund kontakta Alpyfys kundservice via e-post: hej@alpyfy.se och uppge order-id samt orsak till reklamationen. Defekta produkter som returernas till Alpyfy bör behandlas som om de vore felfria. Det är vid alla typer av returer ytterst viktigt att produkten förpackas på ett sådant sätt att den ej riskerar att skadas. För privatkonsument gäller konsumentköplagen. Alpyfy förbehåller sig rätten att ersätta defekt vara med likvärdig i de fall identisk vara ej finns tillgänglig.

Privatkonsument har rätt att ångra köpet inom 14 dagar enligt distansavtalslagen. Vi höjer detta med en dag. Alltså totalt 15 dagar. Ångerrätten gäller enligt nämnda lag endast om varan och dess originalförpackning kan återlämnas i väsentligen oförändrat skick. Om varan har hanterats så den har mist sitt fulla värde så blir det avdrag på återbetalningen. Originalförpackning måste vara möjlig att använda igen. Produkten måste vara i sådant skick så den går att sälja igen. Alpyfy förbehåller sig rätten att göra avdrag för värdeminskningen. Viktigt att fraktsedlar inte sätts fast på originalkartong.

Vill konsument utnyttja sin ångerrätt skall denna kontakta oss på hej@alpyfy.se. Returfrakten bekostas av konsumenten.

Transportskada
Om en vara från Alpyfy skadas i transport, oavsett om skadan är väl synlig eller dold, skall detta anmälas omgående till fraktbolaget.

Force Majeure
Händelse såsom krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter samt därmed jämförbar händelse utanför Alpyfys kontroll, vilken ej skäligen kunnat förutses, skall hänföras till force majeure, vilket innebär att Alpyfy befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.

Övrigt
Alpyfy förbehåller sig rätten till ändring av all information, inklusive men ej begränsat till priser, tekniska specifikationer och produkterbjudanden, utan föregående avisering. Vid eventuell slutförsäljning till uppgivet pris eller p.g.a. att ett försäljningsobjekt utgått, har Alpyfy rätt att häva köpet och återbetala eventuella inbetalda belopp på bästa sätt. Alpyfy skall också meddela kunden om ersättande eller likvärdigt försäljningsobjekt finns tillgängligt.

Om du har några frågor så kontakta oss på hej@alpyfy.se
Vi har F-skatt och vårt organisations nummer är 559264-7316.

Leveranstid
Vi skickar ditt paket inom 1-3 arbetsdagar efter lagd order, detta gäller alla våra produkter. I unika fall reserverar vi oss till 7 arbetsdagar efter lagd order. På grund utav Covid-19 så kan vår leveranstid vara allt från 1 – 7 arbetsdagar.

Flera sändningar
Ibland kan det förekomma att vi skickar din order i flera paket och även som flera sändningar. Det kan betyda att paketen kommer fram olika dagar. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget. Leveranser aviseras via sms (primärt) alternativt e-post (sekundärt). Paket ligger kvar hos ombud 14 dagar efter avisering.

Produktavvikelse

Det kan förekomma mindre avvikelser på att de färger ni ser på datorskärmen då de inte alltid överensstämmer med verkligheten. Det beror hur väl din datorskärm är inställd.

Skador på paket och ej uthämtade paket
Upptäcker ni skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till transportören och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till transportföretagets hantering, skall ni kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss.

För ej uthämtade varor debiteras en avgift på 200kr per paket. Det gäller även om din order är uppdelad i flera sändningar. Har ditt paket gått i retur men du fortfarande vill ha din order så får du lägga en ny order på vår hemsida.

Personuppgiftslagen
Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (GDPR).

Övrigt
Vi reserverar oss för felskrivelser gällande pris och produktspecifikationer och fraktpriser.

Om Alpyfy

Alpyfy drivs av:

Malou Perfomance AB

Malmö

Sjöhästvägen 6

559264-7316