Varför ALPYFY?

Magnetiska skidglasögon

Alla våra skidglasögon har magnetiska linser. Magneterna är inbyggda i alla våra linser och ramar. Detta gör att du snabbt och enkelt kan byta din blåa lins till din gula när vädret blir molnigt eller byta till din svarta när det är soligt. De skidglasögon man kan byta lins på är oftast väldigt komplicerade och kan ta väldigt lång tid och tar väldigt mycket energi från dig. Detta vill vi att man ska lägga i backen istället, tid och energi. Därför kommer du älska våra magnetiska glasögon. Så modernt, så smidigt och så snyggt.

Skidglasögon modell av märket Alpyfy
Skidglasögon modell av märket Alpyfy

Tre lager extra mjukt skum

Alla våra skidglasögon har tre lager extra mjukt skum. Detta gör skidglasögonen oerhört bekväma och mjuka. Våra skidglasögon kommer inte skava eller vara ett störningsmoment under din åktur. De tre lagerna extra skum gör att du kan fokusera på din åkning istället för att bli irriterad att glasögonen sitter och skaver.

Magnetisk mask

Modellen Corvara har inte bara magnetisk lins utan den har även en tillhörande magnetisk mask. Denna mask kan du använda som en halsvärmare och när du vill ta upp den över munnen är det bara att blippa upp den på skidglasögonen. Magneter som sitter i ramen mot masken och magneter i masken gör detta superenkelt. Det finns inget värre än när din halsvärmare inte täcker munnen om de är kallt eller när du får sätta fast din haslvärmare i glasögonen för att den ska täcka munnen. Problemet är löst.

Anti-fog

Den heta luften som avges av andetag, svett och ansiktshud går upp mot skidglasögonen då den är lättare i vikt och möter då den kalla luften som ligger framför skidglasögonen. Detta medför att linsen kondenseras. Våra modeller har extremt bra ventilation både på ovansidan och undersidan av ramen. Dessutom har linserna också en ytbehandling av så kallad “anti-fog”.

UV400-skydd

UV strålar är något vi utses för dagligen. I skidbacken minst lika mycket. Därför har alla våra skidglasögon UV400-Skydd som skyddar dina ögon mot de farliga UV strålarna som man utsätts för i skidbackarna. Detta är ett måste när man väljer skidglasögon. 

Tre linjer glidskydd

Alla våra skidglasögon är utrustade med tre linjer glidskydd. Detta gör att skidglasögonen sitter ordentligt på hjälmen och glider inte av din hjälm. Du behöver inte oroa dig om skidglasögonen sitter kvar. Det gör dom. Vi använder inte en, inte två utan vi använder tre linjer glidskydd.

Utbytbara och justerbara band

På modellerna St Anton, Val Thorens och Corvara finns det möjlighet att byta band. På detta sätt kan du designa dina egna skidglasögon så som du vill ha dom. Vit ram med rött band? Svart ram med blått band? Du bestämmer!
Alla våra skidglasögon har justerbara band. Detta gör att du smidigt kan spänna skidglasögonen om det skulle behövas.

Alpvision

Samtliga av våra skidglasögon har teknologin Alpvision bakom sig.. Alpvision består av flera lager av fint färgat pulver (färg), som är inbakat i en polykarbonatlins. Genom att tillsätta lager efter lager blir färgen rik och mättad där det kan finnas upp till 11 lager. Efter behandling har linserna en färg. Detta ger spegeleffekt och ett ökat motstånd mot eventuella repor. Linsen ger således också utmärkt ögonskydd och förbättrade kontraster.
Detta gör det möjligt att framhäva kontrasterna och att bättre se
skuggorna på pisten och undvika gupp eller hål.

Nästan oförstörbara

 Våra skidglasögon är gjorda för att hålla. Ramen är gjord av de starka och flexibla materialet Thermo-Plastic Urethane (TPU) och linsen är tillverkat i ett okrossbart extremt starkt material som heter poly-karbonat. Allt för att se till att dina nya skidglasögon ska hålla i de mest extrema utomhus förhållandena.